Mätklavar
Open Search & Language Switcher

DP II dataklave - mångsidig, lätt att hantera och med uppdaterad teknik in i minsta detalj.

 DPII1240x840

DP II

DP II är vår mest mångsidiga och uppdaterade klavemodell och sprängfull med ny teknik. Med DP II och anpassad mjukvara har du marknadens bästa hjälpmedel för inventering, timmermätning eller skördarkalibrering. Tillsammans med ett antal unika tillbehör och programvaror kan du optimera DP II för just det område du arbetar med.

 

DP II fördelar

DP II dataklave har många unika egenskaper som förenklar arbetet och förbättrar resultaten:

DP II är programmerbar. Vi kan erbjuda ett mycket stort urval färdiga mjukvaror. Välj en färdig programlösning och börja ditt effektiva mätarbete genast! Eller låt oss offerera en applikation baserad på dina och din organisations mätspecifikationer.

USB, Bluetooth® och IR är de olika kommunikationsmöjligheter som DP II erbjuder. DP II pratar gärna med våra höjdmätare Vertex IV, VL5 och L5 - och med din PC och handdator. Datalagring (stensäker!) och bearbetning (avancerad!!) i fält är andra självklarheter.

Mätarbete i skog och fält innebär ofta långa dagar och avstånd i besvärlig terräng och med tung utrustning. DP II:s skänklar är patenterade, fällbara och särskilt utformade för smidig användning i tät skog och timmertravar. Datorterminalen i fickstorlek är enkel att knäppa av från mätskalan och ryms i din ficka. Om du har en Radio enterknapp monterad på din DP II kan DP II:s datorterminal faktiskt ligga kvar i fickan medan du jobbar vidare och mäter med SmartScale mätskala (självklart med beröringsfritt och slutet mätsystem). Din mätdata skickas då med radio från mätskalan för lagring och bearbetning i datorterminalen. Batterierna är inbyggda i såväl skala som dator - och de räcker länge - mycket länge. Displayen är tålig och lättläst i dunkelt ljus. KLavens operativsystem finns på flera språk och DP II finns i många olika modeller och längder. Vad mer? Vi kan nämna en mängd unika tillbehör som fungerar som integrerade delar av DP II, som ger mervärde och ökad mångsidighet.

DP II är som alla Haglöf Swedens produkter helt igenom utvecklad och tillverkad i Sverige. Den är testad, certifierad, godkänd och framförallt använd av nära nog samtliga ledande mätorganisationer inom skogsinventering och skördarkalibrering.

 DPII Jenny550x840

 

Kraftfull och tålig

Alla Haglöf Swedens produkter är utformade och tillverkade för proffsanvändare i skog och fält. Svåra miljöer med fukt, smuts och damm är verklighet och dagligvaror för våra användare -  och riktiga utmaningar för oss som tillverkare! DP II har utvecklats i samråd med användare inom olika branscher och olika delar av världen. Den uppfyller de kravspecar som upprättats gällande temperatur - tryck- fukt- och användarvänlighet - med råge!

 

Det är mjukvaran som gör jobbet

Haglöf Sweden har jobbat med mjukvaruprogrammering för våra fältinstrument i 25 år. Vi har helt klart vuxit med uppgiften och kan idag stoltsera med ett mycket stort bibliotek för alla typer av applikationer inom skog och fältmätning. För dig gäller att förklara vad du behöver mäta och hur du vill använda din insamlade mätdata. Får vi veta detta kan vi säkert hitta en lösning som passar dig och din organisation!

— Inventering av rotposter - gallring — uppföljning  instrångsvärdering — skördarkalibrering —industriapplikationer 

 

Korta ledtider, snabb anpassning, proffsig utveckling

Fråga oss om skräddarsydd mjukvara! Du kanske jobbar i ett system som du vill vidareutveckla, med rapporter och utskrifter som passar in i tidigare arbeten och mallar. Vi lyssnar och anpassar mjukvaran efter dina behov - inte tvärtom.

 

Datakraft ute i skogen

DP II erbjuder stora möjligheter att faktiskt inte bara mäta, utan också göra och slutföra jobbet redan i fält. Med mätdatan insamlad, bearbetad och i säkert förvar kan du fokusera på arbetets övriga delar.

 

 

Unika och användbara tillbehör

DP DME - avståndsmätare

 DPII DPDME550x840

DP DME avståndsmätare är en ultraljudsbaserad instrumentlösning som används tillsammans med dataklaven DP II eller Digitech Professional. DP DME funderar med transponder T3 och centrumkäpp för mätning i provytor. Läs mer DP DME.

 

DP Postex - avståndsmätning med positionering

DPII GIS550x840

DP II kan användas tillsammans med DP Postex och mjukvara för positionering av trädindivider. Metoden är närmast oslagbar för forskningsprojekt i fasta provytor och kontroll av laserscannad data. Läs mer om DP Postex®

 

Digitech Tape

DPII DTT550x840

Digitech Tape är ett elektroniskt måttband som används främst inom skördarkalibrering men också för olika virkesmätningsapplikationer. Läs mer Digitech Tape.

 

Nödladdare

DPII POWERBANK320x230

Låt inte ett tomt batteri sinka dig i ditt arbete! Nödladdare för batteri i datorterminal och/eller skala.

Radio Enterknapp

DPII RADEIENTERKNAPP320x230

Låt datorterminalen registrera diametrar fast den ligger i din ficka eller sitter på handleden med Radio Enterknapp

   

Digitech® Keyboard

KeyBord 320x230

Vid många variabler och mycket data, använd Digitech® Keybord

Gator Eyes

Gator 320x230

Med Gator Eyes laserpekare kan diametrar mätas från avstånd på 30-40 meter: Gator Eyes

   

Hållare

BeltHolde 320x230

Hållare för att bära klaven i bältet Hållare klave

Bluetooth® printer

DPII PRINTER320x230

Övriga tillbehör inkluderar t ex kvalitetstestade Bluetooth® skrivare och GPS-instrument som är kompatibla med DP II och/eller programvaror.

  pdf DP II produktblad (1.59 MB)  - pdf DP II Terminal produktblad (672 KB)