Tjänster
Open Search & Language Switcher

Hur kan vi hjälpa till?

SUPPORT

Toppenkunder förtjänar toppenservice! Haglöf Swedens produkter är gjorda för att hålla - men ibland är olyckan framme! Det är då vårt kvalitetssystem sätts på prov. Du som har supportavtal med oss för systemlösningar får snabba svar på telefon, alltid av kunniga och insatta tekniker - kanske till och med samma tekniker som har utvecklat just ditt system!. Vid frågor, service och support för våra hårda produkter gäller normala produktgarantiregler. Vårt mål är alltid att ditt problem ska lösas på bästa tänkbara sätt.  

 

Service- och supportfrågor

Haglöf Swedens auktoriserade återförsäljare har åtagit sig att hantera service och supportfrågor från sina kunder. Har du köpt din produkt direkt från oss hör du också såklart av dig direkt till oss.

application form Supportfråga formulär

 

Hur skickar jag en produkt till serviceavdelningen?

Om du har varit i kontakt med oss på telefon och/eller mail och vi tillsammans kommit fram till att din produkt behöver servas: Kontakta vår serviceavdelning på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. När du fått klartecken från serviceavdelningen packar du din produkt på ett säkert sätt och skickar det till oss på lämpligt vis. Frakten till oss står du för. Om din produkt är under garanti betalar vi returfrakten till dig, annars läggs den på fakturan för utförd service. Mer instruktioner finns på ett RMA-formulär som du fyller i här nedan:

application form Returnera en produkt med RMA 

Haglof Tweet